Kualitas cahya dimodulasi dening prinsip spektrum sing akurat saka sumber cahya anyar lampu pertumbuhan tanduran LED, lan tomat ing fasilitas kasebut kanthi tambahan dilengkapi cahya, lan efek kualitas cahya sing beda ing lampu suplemen pabrik LED babagan pertumbuhan bibit sayur ditliti. Ing asil nyata nuduhake sing LED red cahya cahya lan abang lan biru wis efek pinunjul ing tomat seedling pratondho wutah, lan kekandelan gagang, bobot garing seger lan indeks seedling kuwat padha Ngartekno luwih dhuwur tinimbang sing saka tomat tanpa cahya perawatan tambahan. Cahya abang utawa cahya kuning nambah klorofil lan karotenoid ing tomat Hongfeng Israel; cahya abang utawa cahya biru abang kanthi nyata nambah isi tomat ing gula sing larut. Mula, tambahan cahya abang utawa cahya abang lan biru ing tataran bibit bisa nyengkuyung tuwuh bibit tomat lan migunani tumrap budidaya bibit sing kuwat, nanging kudu adhedhasar strategi lan tolok ukur suplemen cahya sing cukup.
Ing pirang-pirang area budidaya fasilitas, bibit sayuran ing mangsa adhem lan musim semi kurang saka suhu lan sithik cahya. Sawetara langkah-langkah isolasi tahan panas lan termal nyuda intensitas cahya, ngowahi intensitas cahya, kena pengaruh tuwuh tunas sing sehat, lan langsung kena pengaruh panen lan kualitas produk. Lampu tanduran LED duwe kaluwihan luar biasa kayata kualitas cahya murni, efisiensi cahya dhuwur, jinis dawa gelombang sing sugih, modulasi energi spektral sing trep, lan proteksi lingkungan lan hemat energi. Iki minangka jinis sumber cahya LED sing anyar sing ngganti lampu neon lan digunakake kanggo budidaya tanduran. Ing taun-taun pungkasan, aplikasi lampu LED tanduran sing ramah lingkungan lan hemat energi menyang teknologi kontrol lingkungan cahya kanggo ningkatake tuwuh lan pangembangan tetanduran kanthi bertahap narik kawigaten. Sarjana asing nemokake liwat panelitian manawa LED monokromatik utawa kombinasi kualitas cahya gabungan duwe pengaruh sing beda ing morfogenesis lan fotosintesis bayam, lobak, salad, bit gula, mrico, perilla lan tanduran liyane, sing bisa ningkatake efisiensi fotosintesis lan ningkatake tuwuh. Lan tujuane ngatur morfologi. Sawetara sarjana domestik wis nyinaoni efek kualitas cahya LED tumrap tuwuh timun, tomat, mrico manis warna-warni, stroberi, rapeseed lan tanduran liyane, lan negesake efek khusus kualitas cahya tumrap tuwuh bibit tanduran, nanging amarga eksperimen umume nggunakake sumber cahya listrik biasa utawa saringan cahya, lsp. Pangukuran bisa digunakake kanggo entuk kualitas cahya, lan ora bisa modulasi kuantitatif lan akurat babagan distribusi energi spektral.
Tomat minangka jinis sayuran sing penting kanggo tandur tanduran negara saya. Owah-owahan ing lingkungan cahya ing fasilitas duwe impact gedhe ing wutah lan pangembangan tunas. Panggunaan LED kanggo ngontrol kualitas cahya lan jumlah cahya kanthi akurat, lan mbandhingake efek cahya tambahan sing beda-beda tumrap tuwuh bibit tomat, tujuane nyedhiyakake pitulung kanggo pengaturan lingkungan cahya saka fasilitas sayuran sing cukup.
Bahan eksperimen loro varieties saka tomat "Walanda Red Powder" lan "Israel Hongfeng".
Saben perawatan dilengkapi 6 lampu tuwuh tanduran LED, lan film reflektif dipasang ing antarane saben perawatan kanggo ngisolasi. Lampu suplemen sajrone 4 jam saben dina, wancine 6: 00-8: 00 lan 16: 00-18: 00. Setel jarak antarane lampu LED lan tanduran supaya dhuwur vertikal saka lemah yaiku 50 nganti 70 cm. Ing dhuwur tanduran lan ROOT dawa padha diukur karo panggedhe, kekandelan gagang iki diukur karo caliper Vernier, lan kekandelan gagang iki diukur ing gagang basa. Sajrone panentu, sampling acak digunakake kanggo conto tanduran bibit kanthi macem-macem jinis, kanthi 10 tanduran ditarik saben wektu. Indeks bibit sehat diitung miturut metode Zhang Zhenxian dkk. (Indeks bibit kuwat = kekandelan batang / dhuwure tanduran × massa garing kabeh tanduran); klorofil ditemtokake kanthi ekstraksi kanthi 80% aseton; akar semangat ditemtokake kanthi metode TYC; isi gula larut ditemtokake dening Determinasi colorimetry antrone.
asil lan analisis
Ing efek kualitas beda cahya ing indeks morfologi saka tomat tunas, kajaba kanggo cahya ijo, indeks seedling kuwat saka tomat tunas "Israel Hongfeng" ana Ngartekno luwih dhuwur tinimbang sing saka kontrol, supaya ana abang lan biru> cahya abang> cahya kuning> cahya biru; kabeh perawatan kualitas cahya Indikator bobot seger lan garing kontrol bisa uga luwih dhuwur tinimbang kontrol, lan pangobatan cahya abang lan biru tekan nilai sing luwih gedhe; kajaba kanggo lampu ijo lan biru, kekandelan gagang saka pangobatan kualitas cahya liyane padha Ngartekno luwih dhuwur tinimbang sing saka kontrol, ngiring dening cahya abang> cahya abang lan biru> kuning cahya.
Tomat "Powder Abang Belanda" menehi reaksi sing beda kanggo perawatan kualitas ringan. Kajaba kanggo cahya ijo, indeks seedling sehat saka tomat tunas "Walanda Red Powder" ana Ngartekno luwih dhuwur tinimbang sing saka kontrol, ngiring dening biru> cahya biru abang> cahya abang> cahya kuning; indeks bobot seger lan garing kanggo kabeh perawatan kualitas cahya luwih dhuwur tinimbang kontrol. Pangobatan lampu abang nganti regane luwih gedhe; kekandelan gagang kabeh pangobatan kualitas cahya ana Ngartekno luwih dhuwur tinimbang sing saka kontrol, lan supaya ana cahya abang> cahya kuning> cahya abang lan biru> cahya ijo> cahya biru. analisis saka macem-macem pratondho, tambahan cahya abang, biru lan abang wis efek pinunjul ing rikma saka loro tomat varieties. Kekandelan batang, seger, bobote garing lan indeks bibit kuwat luwih dhuwur tinimbang kontrol. Nanging ana sawetara beda ing antarane varietas. Tomat "Israel Hongfeng" ing pangobatan cahya abang lan biru, bobote seger, bobote garing lan indeks bibit sing kuwat kabeh entuk nilai gedhe, lan ana bedane beda karo perawatan liyane; tomat "Powder Abang Walanda" ing perawatan lampu abang. Dhuwur tanduran, kekandelan batang, dawa oyot, bobote seger, lan bobot garing kabeh tekan angka luwih gedhe, lan ana bedane beda karo perawatan liyane.
Ing cahya abang, dhuwur tanduran bibit tomat luwih dhuwur tinimbang kontrol. Lampu abang duwe peran penting kanggo ningkatake elongasi batang, nambah laju fotosintesis lan akumulasi zat garing. Kajaba iku, tambahan cahya abang uga bisa nambah dawa oyot tomat "bubuk abang Walanda", sing padha karo panelitian timun, nuduhake manawa cahya abang uga bisa ningkatake Perane oyot rambut. Ing tambahan cahya abang lan biru, indeks bibit sing kuwat saka telung bibit sayuran luwih dhuwur tinimbang kontrol.
Kombinasi saka spektrum LED abang lan biru wis impact positif ing wutah lan pengembangan tanduran, kang luwih saka perawatan cahya monochromatic. Ing efek saka LED abang ing rikma saka bayem ora ketok, lan indeks morfologi wutah saka bayem wis Ngartekno apik sawise nambah LED biru. Biokumulasi bit gula sing tuwuh ing sangisore cahya spektrum LED abang lan biru gedhe, akumulasi betain ing oyot rambut penting, lan akumulasi gula lan pati sing luwih dhuwur diprodhuksi ing oyot rambut. Sawetara studi pracaya yen kombinasi lampu LED abang lan biru bisa nambah tarif fotosintesis net kanggo nambah wutah lan pembangunan amarga distribusi energi spektrum cahya abang lan biru iki konsisten karo spektrum panyerepan chlorophyll. Kajaba iku, suplemen cahya biru duwe efek positif ing bobot seger, bobot garing lan indeks bibit kuwat bibit tomat. mepe cahya biru ing tataran seedling uga bisa ningkataké wutah saka tomat tunas, kang kondusif kanggo budidoyo saka tunas kuwat. Panliten iki uga nemokake manawa tambahan cahya kuning nambah klorofil lan karotenoid ing tomat "Israel Hongfeng". Asil panliten nuduhake manawa lampu ijo ningkatake bibit klorosis Arabidopsis kanthi cepet, lan dipercaya manawa sinyal lampu anyar sing diaktifake dening cahya ijo bisa ningkatake pemanjangan batang lan menehi resistensi tumrap pertumbuhan pertumbuhan.
Akeh Serat dijupuk ing èkspèrimèn iki padha utawa padha sing saka rumiyin, nyantosakaké status khusus saka spektrum LED ing wutah tanduran. Pengaruh kualitas cahya marang morfogenesis nutrisi lan ciri fisiologis bibit tanduran iku penting, sing penting kanggo produksi. Gunakake kualitas cahya tambahan kanggo budidaya bibit sing kuwat kanggo nyedhiyakake dhasar teori lan parameter teknis sing layak. Nanging, lampu tambahan LED isih minangka proses rumit banget. Ing mbesuk, sampeyan kudu njelajah kanthi sistematis efek lan mekanisme faktor lingkungan cahya kayata macem-macem spektrum (kualitas cahya) energi (kepadatan kuantum cahya) distribusi lan photoperiod babagan tuwuh bibit tanduran, supaya bisa ngasilake bibit kanggo fasilitas pabrik . Peraturan lingkungan Zhongguang sing wajar nyedhiyakake pathokan.

1111


Post wektu: Jul-28-2020